آخرین بروز رسانی سه شنبه 02 مهر 1398
چهارشنبه96/09/29
یکی دیگر از علایم بیماری مادرزادی قلب در شیرخواران تنگی نفس یا افزایش تعداد تنفس می باشد که معمولا در زمان تغذیه تعداد تنفس بازهم افزایش پیدامی کند.
خستگی زودرس یکی دیگر از علایم بیماری مادرزادی قلب می باشد که اغلب شیرخوار موقع شیر خوردن خیلی زود دچار خستگی می گردد لذا از ادامه شیر خوردن خوداری میکند و بعلت خستگی به خواب می رود و چون سیر نشده بدلیل گرسنگی خیلی زود از خواب بیدار می شود و همین مسئله باعث اختلال خواب شیر خوار شده و ممکن است با بیماریهای دیگر از جمله دل درد شیرخواری قابل اشتباه باشد.
http://Instagram.com/sharayancharity
شنبه96/09/25
با توجه به اینکه بیماریهای مادرزادی قلب از دوره جنینی وجود دارد بعضی از این بیماریها در جنین باعث بروز علائم می شوند. که از طریق اکو کاردیو گرافی جنین قابل تشخیص میباشد. در حالیکه اکثر بیماریهای مادرزادی قلب در جنین علامتی ایجاد نمی کنند ولی بر حسب نوع بیماری ممکن است علائم انها بعد از تولد ، ماهها یا سا لها بعد از تولد ایجاد شود . بنابراین باید از قبل از بارداری با پزشک خود در مورد سوابق خانوادگی و شرایط موجود مشورت کرده و زیر نظر پزشک بارداری و زایمان داشته باشند تا کودکی سالم داشته باشند و پس از تولد نوزاد نیز صرف نظر از این که نوزاد را با ویزیت متخصص نوزادان بررسی می کنند باید به علایم هشدار دهنده نیز توجه کنند.
بعضی ازعلایم بیماریهای مادرزادی قلب در کودکان ممکن است مشابه شیرخواران باشد ولی در این گروه سنی یکی از علایم شایع تنگی نفس در زمان فعالیت می باشد طوریکه این بیماران ممکن است نتوانند پا به پای همکلاسیهای خود به فعالعیت های ورزشی ادامه دهند.
درد قفسه سینه یکی دیگر از علایم بیماریهای قلبی می باشد که معمولا در زمان فعالیت اتفاق می افتد.البته در کودکان بر خلاف بزرگسالان مبتلا به بیماری قلبی درد قفسه سینه شایع نیست و در صورت وجود معمولا علت غیر قلبی دارد.
طپش قلب نیز یکی دیگر از علایم بیماری قلبی در کودکان می باشد که بیشتر در زمان فعالیت تشدید پیدا می کند.
تعریق فراوان نیز می تواند یکی از علایم بیماری قلبی باشد.
باید توجه داشت که در یک کودک مبتلا به بیماری قلبی ممکن است یک یا چند تا از علایم فوق بطور همزمان وجود داشته باشد. البته نبودن هیچکدام از علایم فوق در یک کودک به ظاهر سالم نمی تواند رد کننده بیماری قلبی باشد. در واقع تعداد زیادی از کودکان مبتلا به بیماری مادرزادی قلبی در ظاهر هیچ علامتی ندارند و زمانیکه به علت دیگری مثل سرماخوردگی به پزشک مراجعه می کنند در معاینه قلب به بیماری قلبی انها پی برده می شود .
بنابراین با خودداری از نگرانی بیهوده، عاقلانه ترین راه اینکه در کودکانی که احتمال بیماری مادرزادی قلیی زیاد می باشد( سا بقه بیماری مادرزادی قلبی در والدین یا فرزاندان قبلی ،داشتن بیماری ژنتیکی یا کروموزومی ،داشتن اختلال مادرزادی در چند ارگان بدن ) و یا علایم بیماری قلبی دارند با مراجعه به پزشک متخصص زودتر بیماری تشخیص و درمان لازم انجام شود .
یکی از مشکلات رایج در مورد بیماریهای مادرزادی قلب مراجعه دیرتر بیمار بدلیل نداشتن علامت بالینی می باشد .با توجه به اینکه اغلب بیماریهای مادرزادی قلب بطور کامل قابل درمان می باشند تشخیص به موقع بسیار اهمیت دارد و عدم تشخیص و درمان به موقع می تواند درمان را با سختی مواجه کند و یا دیگر زمان مداخله و درمان دیر شده باشد.
اما نکته بسیار مهم این است که تشخیص و درمان بیماری قلبی کودکان تنها به عهده پزشک است و والدین نباید به دستور و تجربه دیگران در این مورد توجه کنند چون هر بیماری و هر بیمار مشخصات خود را دارد و پیروی از روشهای تجربی می تواند نتایج غیر قابل جبرانی را به دنبال داشته باشد.
http://Instagram.com/sharayancharity
دوشنبه 96/09/20
تعداد زیادی از نوزادانی که بیماری مادرزادی قلبی دارند ممکن است هیچگونه علامت بالینی در روزهای اول بعد از تولد نداشته باشند و فقط در معا ینه قلب نوزاد پزشک ممکن است به صدای غیر طبیعی قلب پی ببرد.به همین دلیل در اغلب زایشگاهها و بیمارستانها قبل از ترخیص تمام نوزادان توسط پزشک ویزیت می شوند.
بعضی از شیرخواران مبتلا به بیماری مادرزادی قلب در روزهای اول بعد از تولد دچار کبودی می شوند که در اغلب موارد با افزایش سن بیمار شدت کبودی افزایش پیدا می کند.اگر چه کبودی مختصر در انتهای دستها یا پاها اغلب ناشی از سرما بوده و معمولا نگران کننده نمی باشد .
با توجه به اینکه بیماریهای مادرزادی قلب از دوره جنینی وجود دارد بعضی از این بیماریها در جنین باعث بروز علائم می شوند. که از طریق اکو کاردیو گرافی جنین قابل تشخیص میباشد. در حالیکه اکثر بیماریهای مادرزادی قلب در جنین علامتی ایجاد نمی کنند ولی بر حسب نوع بیماری ممکن است علائم انها بعد از تولد ، ماهها یا سا لها بعد از تولد ایجاد شود . بنابراین باید از قبل از بارداری با پزشک خود در مورد سوابق خانوادگی و شرایط موجود مشورت کرده و زیر نظر پزشک بارداری و زایمان داشته باشند تا کودکی سالم داشته باشند.و پس از تولد نوزاد نیز صرف نظر از این که نوزاد را با ویزیت متخصص نوزادان بررسی می کنند باید به علایم هشدار دهنده نیز توجه کنند.
چهارشنبه 96/09/08
گروه بعدی از بیماریهای مادرزادی قلبی بیماریهای کمپلکس می باشد که اغلب چند اختلال قلبی بطور همزمان در بیمار وجود دارد. مثل عدم تشکیل دریچه سه لتی ، سوراخ بین بطنی وتنگی شدید دریچه ریوی که بطور همزمان در یک بیمار وجود داشته باشد.
با توجه به اینکه بیماریهای مادرزادی قلب از دوره جنینی وجود دارد بعضی از این بیماریها در جنین باعث بروز علائم می شوند.بعنوان مثال اگر در جنین دریچه سمت راست قلب ( تری کوسپید ) دچار نارسائی شود می تواند باعث نارسائی قلب جنین و در نهایت باعث تجمع مایع در قسمت های مختلف بدن جنین گردد ( هیدروپس فیتالیس ) که این بیماری از طریق اکو کاردیو گرافی جنین قابل تشخیص میباشد. در حالیکه اکثر بیماریهای مادرزادی قلب در جنین علامتی ایجاد نمی کنند ولی بر حسب نوع بیماری ممکن است علائم انها بعد از تولد ، ماهها یا سا لها بعد از تولد ایجاد شود .
سه شنبه 96/09/07
یاران و سروران گرامی
دوستان شریان
تلاش می کنیم در مروری مختصر خانواده ها را با تعریف و علایم اولیه بیماری های قلبی نوزادان و کودکان اشنا کنیم تا به عنوان پدر و مادر و افرادی اگاه در اجتماع بتوانیم با حساسیت بیشتری نسبت به سلامت کودکان و عزیزان این سرزمین که اینده سازان ان خواهند بود رفتار کنیم. به خاطر داشته باشیم که ثروت های هر ملت اعضای جامعه ان هستند .کشورها می توانند بدون معدن ادامه حیات دهند ، اما بدون نیروی انسانی و کسانی که جسم و روح و اندیشه سالم داشته باشند ، نمی توانند.
بنابراین در درجه اول به احترام نام انسان و کرامت افریده پرودگار و سپس با اندیشه فردای این سرزمین و عشق به تعالی و پیشرفت، بیشتر بدانیم، بهتر زندگی کنیم و شایسته بهترین ها باشیم.
http://Instagram.com/sharayancharity
علائم بیماریهای مادرزادی قلب در شیرخواران و کودکان
بیماریهای مادرزادی قلب از دوران جنینی وجود دارند ولی در اغلب موارد در جنین مشکلی را ایجاد نمی کنند ولی بعد از تولد ممکن است در دوره نوزادی ، شیرخواری ، کودکی ، جوانی و یا بزرگسالی علایم بالینی و یا مشکلات خود را نشان دهند . با این حال تشخیص این بیماریها در جنین نیز از جهاتی دارای اهمیت می باشد.
بیماریهای مادرزادی قلب بر حسب محل درگیری قلب بسیار متنوع می باشد . بطور کلی بیماریهای مادرزادی قلبی به چند گروه تقسیم می شود :
بیماریهای که در انها بدلیل ارتباط بین بطنی (VS) ،ارتباط بین دهلیزی (ASD) یا ارتباط بین آئورت و شریان ریوی PDA) )جریان خون ریوی افزایش می یابد. در این نوع بیماریها بر حسب نوع بیماری و شدت ان مشکلات بالینی ان ممکن است بصورت نارسائی قلبی ، عدم وزن گیری مناسب ،عفونت مکرر تنفسی و یا تنها بصورت صدای غیر طبیعی قلبی باشد.
بیماریهای که در انها کبودی علامت عمده می باشد : در این گروه از بیماریها جریان خون ریوی کاهش یافته می باشد.بیماری ممکن است بصورت تنگی شدید دریچه ریوی و سوراخ بین بطنی (TOF) ، عدم تشکیل دریچه ریوی (PA) ,غیره باشد .کبودی در این گروه از بیماریها ممکن است از بدو تولد یا ماهها بعد دیده شود .
گروه سوم از بیماریهای مادرزادی قلبی بیماریهای هستنند که در انها یکی از دریچه های قلبی آ ئورت (AS) یا دریچه ریوی (PS) یا رگ آ ئورت تنگی داشته باشد (COA). در این گروه از بیماریها اغلب کبودی وجود ندارد.
شنبه 96/09/04
شکل و ساختار و نحوه ترمیم بیماری مادرزادی پیچیده جابه جایی عروق سرخرگ و سیاهرگ در اطفال
همه مادران ما باید بدانند که: پس از گذشت 57 روز قلب جنین آن هم با چه پیچیدگی و ظرافتی در شکم مادر بطور کامل شکل میگیرد. در روز 18-ام سمت چپ و سمت راست قلب ساخته می شود ولی هنوز تپشی ندارد! روز 22-ام تپیدن قلب جنین آغاز می شود و در این بین قلب یک حفره ای است و قرار است تا روز 30-ام بطن ها و دهلیزها طراحی شده و شکل گیرند. در بین روز 22-ام و 30-ام هست که مادران باید خیلی مراقب خودشان باشند چون امکان به وجود آمدن سوراخ های بطنی VSD و دهلیزی ASD و جابه جایی بطن ها Anatomaical LV و جابه جایی سرخرگ و سیاهرگ TGA در این روزهاست!! اما از روز 30-ام به بعد ساخت دریچه های قلبی شروع می شوند. مادران عزیز وقتی با مواظبت فراوان از خودشان در بین روزهای 22 تا 30-ام که خواهم گفت چه باید کنند، میتوانند از سوراخ شدن قلب جنین جلوگیری کنند! پس از گذراندن روز 30-ام تا روز 57-ام با مراقبت هایی که خواهم گفت می توانند از مشکلات، نارسایی ها و بیماریی های دریچه ای پیشگیری کنند!چون که در این بازه ی زمانی، دریچه ها با نظم و ظرافتی دقیق و حساب شده شکل میابند.
باید همه بدانند که این ما هستیم که با آموزش و عمل به آن می توانیم از خیلی بیماری های مادرزادی نوزادان جلوگیری کنیم.
نحوه شکل گیری قلب جنین در شکم مادر
سوراخ های بین بطنی VSD
فانتن-گلن
یکی از بیماری های مادرزادی بستن PDA است
بیماری دشوار جابه جایی عروق بزرگ سرخ رگ و سیاه رگ که TGA نام دارد
مولیر نویسنده معروف فرانسوی در کتاب بیمار خیالی نوشته :
اکثر مریض ها از بیماریشان نیست که می میرند بلکه از نحوه درمانشان است که میمیرند...یکی از اهداف بزرگ شریان نجات کودکان با بیماری های قلبی و عروقی که با ایجاد بستری برای شناخت هر چه بیشتر بیمارهای پیچیده قلبی و علل آن با تکنولوژی های در دست و افراد متخصص نحوه درمان درست آنها توسط بهترین و مجربترین متخصصین داخلی و خارجی است و اینکه ایجاد مرکزی فوق تخصصی برای تحقیقات پیشرفته و درمان کودکان با بیماری های قلبی عروقی است.